CALON BIAR PM TENTUKAN

 

“Soal calon serah kepada pucuk pimpinan parti yang tentukan,” demikian jelas Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Sohaimi Shahadan.

Beliau berkata, pemimpin yang berada di bawah perlu melaksanakan tugas seperti mana dimahukan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang juga Presiden UMNO.

“Tugas kita adalah bekerja, lakukan sebanyak mungkin aktiviti mahupun program dan berkhidmat sebaik mungkin untuk rakyat.

“Saya buat kerja bukan mahu melobi untuk jadi calon. Soal siapa yang jadi calon itu biar pucuk pimpinan parti yang tentukan. Siapa saja jadi calon kita terima.

“Saya gunakan platform Yayasan Jamin adalah bertujuan untuk memupuk perpaduan sesama kita melalui pelbagai program yang dianjurkan yayasan ini,” katanya.

Sohaimi yang juga Pengerusi Yayasan Jamin berkata demikian ketika berucap pada Majlis Silarurrahim Syawal@SS di Pangsapuri Julia di Selayang pada malam Ahad.

Sementara itu Sohaimi berkata, aktiviti kemasyarakatan seperti itu harus diperbanyakkan bagi memupuk semangat muhibah, kerjasama antara satu sama lain dalam masyarakat.

“Sebab itulah pada program malam ini kita anjurkan penghuni membawa makanan untuk majlis bagi menghidupkan suasana kerjasama sesama kita.

“Melalui program sebegini ketika ketepikan soal politik kepartian, mereka orang politik datang lima tahun sekali saja, jangan kerana politik kita berpecah,” katanya.

 

Wartawan Watan-Online

Leave a Reply

Your email address will not be published.