GERAKAN RAMAL PRU14 TAHUN DEPAN

 

GERAKAN meramalkan Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) akan diadakan tahun hadapan berdasarkan kepada situasai terkini.

Presidennya, Datuk Seri Mah Siew Keong, berkata parti itu melihat tiada sebarang indikasi atau petanda PRU14 akan diadakan pada tahun ini.

“Mesyuarat Jawatankuasa Pusat parti hari ini membincangkan tentang persiapan menjelang PRU14 dan kini terdapat indikasi ia tidak akan berlaku tahun ini, yang pasti PRU takkan datang segera.

“Parti gerakan akan terus bekerja keras di kawasan-kawasan Parlimen menghadapi PRU14.

“Kami telah mengenalpasti 45 penyelaras Gerakan untuk menggerakkan kerja-kerja persiapan secara berkesan,” katanya pada sidang media selesai mempengerusikan Mesyuarat Jawatankuasa Pusat parti itu tengah hari Sabtu.

Tambahnya, Gerakan tidak khuatir jika PRU diadakan pada hujung tahun ini atau tahun hadapan kerana partinya sentiasa bersedia untuk menghadapinya.

“Gerakan dan anggota kami bekerja bersungguh-sungguh turun padang dan bertemu masyarakat dalam menawarkan perkhidmatan terbaik sejak dahulu lagi.

“Cuma usaha itu digandakan kali ini, dan sebagai tambahan kita akan mengadakan latihan multimedia untuk kesemua 45 penyelaras kami.

“Calon Gerakan untuk PRU14 sudah ada tapi keputusan terakhir akan dimuktamadkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak sahaja,” katanya.

 

Wartawan Watan-Online

Leave a Reply

Your email address will not be published.