HISHAM BUKAN AMBIL ALIH TUGAS PM, TPM – ZAHID

 

Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi tidak mempunyai masalah dengan jawatan baharu Datuk Seri Hishammuddin Hussein kerana beliau yang mencadangkan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengenai jawatan Menteri Tugas-Tugas Khas itu.

Apatah lagi tugas baharu Hishammuddin bukannya mengambil alih tugas Perdana Menteri mahupun Timbalan Perdana Menteri.

“Tetapi melengkapi usaha serius kerajaan menangani pelbagai isu dalaman dan antarabangsa.

“Cadangan itu dibuat oleh saya kepada Perdana Menteri kira-kira tiga bulan lalu dan ketika itu, Datuk Seri Hishammuddin tidak ada dalam mesyuarat.

“Ini adalah satu pancaran keikhlasan saya secara peribadi dan rasmi kepada Datuk Seri Hishammuddin kerana kami bertiga (termasuk Perdana Menteri) pernah menjadi Menteri Pertahanan dan tahu banyak tugas lain yang perlu dilakukan,” katanya pada sidang media selepas menerima kunjungan hormat Hishammuddin yang juga Menteri Pertahanan di pejabatnya di Perdana Putra di PUTARAJAYA pada Rabu.

Ahmad Zahid berkata, beliau dan Hishammuddin membincangkan beberapa tugasan pada pertemuan berkenaan, antaranya untuk memperkukuh institusi kepemimpinan kerajaan dan parti.

Sementara itu, Hishammuddin berkata, kunjungan berkenaan membuktikan hubungan erat beliau dan Ahmad Zahid serta mengakui selesa untuk bekerja bersama di bawah portfolio baharunya.

Menyentuh tugasnya untuk membantu Perdana Menteri memantau keselamatan Sabah dan Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (ESSCom), Hishammuddin berkata, beliau berperanan melengkapkan tugasan yang sudah sedia ada.

 

Wartawan Watan-Online

Leave a Reply

Your email address will not be published.